27 Mart 2014 Perşembe

Aşk ile pişirmek



Can Oba,  aşkla ve sebatla yapılan bir işte başarısız olunamayacağının adeta kanıtı bir isim... Adını son günlerde sıkça duyuyorduk, geçen cumartesi aniden gidelim dedik ve çok tesadüfi bir şekilde yer bulmayı başardık. Meğer rezervasyonlar bir ay önceden yapılıyormuş... Dışarıda biraz bekledikten sonra küçücük salaş restoranın içine girdik, kapılar kapandı ve şov başladı... 
Can Oba, yıllarca Almanya'da Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış bir şef. Türkiye'ye yerleşip kendi restoranını açmaya karar verince, dünyadaki pek çok başarılı şefin yaptığı gibi şehrin çok da gözde olmayan bir semtinde küçücük bir yer bulmuş kendine. Burada yarattığı lezzetleri ise mucize olarak nitelendirmek mümkün. İşini aşkla yaptığı her halinden belli olan Oba, restoranında ağırlayabildiği yaklaşık 15 kişilik gruba o gün menüde olanları çorba, ana yemek ve tatlı olmak üzere önce tek tek anlatıyor. Siparişleri alıp mutfağa giriyor ve beş metrekareden daha büyük olmayan bu mutfaktan hem görsel hem de lezzet olarak birer sanat eseri olan tabaklarla çıkıyor... Menüyü mevsime ve bulabildiği kaliteli malzemeye bağlı olarak son derece deneysel yemeklerden oluşturuyor. Eğer açık fikirli bir damağa sahipseniz, çilek soslu deniz ürünleri, balzamikli dondurma gibi lezzetler beni heyecanlandırabilir diyorsanız, bulabildiğiniz en yakın tarihe rezervasyon yaptırıp, Michelin yıldızlı bir yemeğin tadına üstelik son derece makul bir fiyata varın derim.

Adres: Hoca Paşa Mah., Hocapaşa Hamamı Sk. No:10, Sirkeci.
Tel: (0212) 522 1215

Hiç yorum yok: