20 Şubat 2014 Perşembe

Yeni Lokanta



Bir cumartesi akşamı için dört kişilik rezervasyon yaptırmak istendiğinde ancak bir ay sonraya yer bulunabildiğine göre, şu sıralar İstanbul'daki en popüler restoran Yeni Lokanta olsa gerek... Aslında çok yeni bir yer değil, açılalı yaklaşık 8 ay olmuş; ama yemekler o kadar lezzetli ki, bir şehir efsanesi olarak popülaritesini arttırmaya devam ediyor... Mutfağın başında Changa'nın eski şefi Civan Er'in olduğu düşünülürse, bu duruma pek şaşırmamalı...
Yeni Lokanta iddiasını ambiyansıyla değil, yemekleriyle ortaya koyan bir mekan. Dolayısıyla dekorasyon oldukça sade, tipik bir lokanta... Menüye gelince, yemekleri tanımlamak için "klasik Türk mutfağının yeniden yorumlanmış hali" denebilir. Sayısız meze arasından seçim yapmak zor, en iyisi her şeyden azar azar yenilebilecek tadım menüsünü denemek... 
Bana göre uzun meze zincirinin en zayıf halkası -benim ana yemek olarak da istemiş bulunduğum- ızgara ahtapottu. Onun dışında yediğimiz her şey çok lezzetliydi. Özellikle ekşi maya ekmeği benim favorim oldu. Hatta eve de almak istedik ama böyle bir servisleri yokmuş:(

Not: Rezervasyon sıkıntısı yaşamak istemiyorsanız hafta arası öğle saatlerinde de gidebilirsiniz. İlla hafta sonu akşam gitmek isterseniz kendinizi yedek listeye yazdırın. Fazla kalabalık bir grup değilseniz cumartesi sabahı o akşam için yer açıldığına dair bir telefon alma ihtimali de yüksek.
Tel: (0212) 292 25 50

Hiç yorum yok: