21 Nisan 2013 Pazar

Çiya




"Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem
Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı"

...demiş Cemal Süreyya. 
Bense tüm öğünlerin, hakkıyla yapılmış hemen hemen her yemeğin mutlulukla bir ilgisi olduğuna inananlardanım... Söz konusu yemek olduğunda son derece geniş yürekli olduğumu da söyleyebilirim. Lahmacun ve kokoreçi de, çiğ istiridye, salyangoz ve steak tartare'ı da aynı iştah ve keyifle yiyebilirim. Tüm bu çeşitlilik arasında "canının en sık çektiği, zaman zaman tek başına dahi olsa gidip kendine küçük bir ziyafet çektiğin yer neresidir?" diye sorsanız, cevabım Çiya olur. 
Çiya'nın kebapçı bölümü değil, mevsime göre sürekli değişen tencere yemekleri ve adını ilk defa duyacağınız otlarla yapılmış salataların olduğu Çiya Sofrası benim bahsettiğim. Güneydoğu Anadolu'nun yüzyıllık özgün yemekleri, çoğu bölgeden getirtilen malzemelerle hazırlanıyor... Salata büfesinden hemen her şey favorim, sıcak yemeklerde ise mevsim meyveleriyle (erik, vişne, kestane vs.) yapılan etli yemekler...

Adres: Caferağa Mah., Güneşli Bahçe sk., No: 43, Kadıköy.
Tel: (0216) 330 31 90

Hiç yorum yok: