3 Şubat 2010 Çarşamba

Kantin


Nişantaşı'nda çalıştığım yıllardan kalan bir alışkanlıkla, yolum bu güzel semte her düştüğünde, onlarca cazip yeme-içme mekanı arasında aklıma ilk gelen isim Kantin oluyor. Kantin'in kurucusu, sahibi, şefi, her şeyi Şemsa Denizsel eski bir dergici. Food styling konusunda uzmanlaştıktan sonra işin pişirme kısmına geçiş yapıp, tam 10 sene önce Akkavak Sokak'ta açtı Kantin'i. O günden beri de Nişantaşı'nın en lezzetli, en sağlıklı, en deneysel mutfaklarından birini yaşatıyor. Özellikle cheese cake'leri ile ünlü olan Kantin'in menüsü mevsim sebze ve meyvelerine göre yenileniyor. Geçen yıl restoranın alt katına taşınan mutfaktan çıkan lezzetleri artık öndeki Dükkan bölümünde paket ettirip eve götürmek de mümkün. Ayrıca bu katta, tüm dünyada çok popülerleşen, yemeklerin gözünüzün önünde hazırlanıp hemen mutfakta sunulduğu Chef's table uygulaması da yapılıyor.


Kantin'in iştah açıcı menüsünde hemen hemen her gün farklı bir yemek bulmak mümkün... Arka bahçe ise yaz aylarında çok güzel oluyor.

Adres: Akkavak Sk. No: 30, Nişantaşı.
NOT: Kantin'de sadece öğle yemeği servisi yapılıyor.

4 yorum:

ayci dedi ki...

eh isimini tasiyor o zaman, sadece ögle yemegi yeniliyorsa dimi :)

Lezzet Dedektifleri dedi ki...

Hoş bir mekana benziyor. Chef's table uygulaması da harikaymış, denemeli en kısa zamanda :)

Ayşe Şakarcan dedi ki...

Ayci, haklısın:)

Bahar-Pınar, sizin gibi iki yemek düşkünü burayı da mutlaka denemeli:)

Doorstepping dedi ki...

Mımmmm... Çok lezzetli görünüyorlar :)