31 Aralık 2009 Perşembe

Yılbaşı gecesine hazırlık

Saatler daraldı, hazırlıklar hızlandı...











fotoğraflar: Jo tyler, Polly Wreford, Homes&Gardens, Lily G.

30 Aralık 2009 Çarşamba

Num Num Cadde'de


Can’la beraber yaptığımız yemek+sinema akşamlarında işin yemek kısmında söz küçüğe düşer. Can’ın tercihi de genelde 3 yer arasında döner: Saray’da tavuklu pilav, Sushico’da Çin yemeği veya Num Num. Artık seçim Num Num olduğunda köprüyü geçip Kanyon’a kadar gitmemize –Meydan AVM’yi bir türlü sevemedik- gerek kalmadı. Uzun bir tadilat sürecinin ardından nihayet Bağdat Caddesi Num Num Erenköy'de açıldı. Biz tüm yemeklerini severek yiyoruz. Amerikan tarzı kocaman burgerler, incecik gevrek hamurlu pizzalar, paniniler, salatalar (Izgara kalamarlı salatası benim favorim), nefis tatlılar... Num Num’ın sahibi ve şefi, Türkiye’nin Jamie Oliver’ı, eğitimli ve karizmatik şef Mehmet Gürs, yıllar önce Nişantaşı’nda açtığı ilk restoranı Down Town ile başlayan restorancılık serüvenine Mikla ve Lokanta gibi şehrin iddialı restoranlarıyla devam etmişti. Damarlarında akan yarı İskandinav kanı bir şekilde yemeklerine yansıttığını düşündüğüm Gürs, diğer mekanlarında olduğu gibi, burada da kullandığı malzemeye büyük özen gösteriyor. Bu durum da kendini lezzet olarak hemen hissettiriyor.

Sloganı iyi ve hızlı yemek olan Num Num, özel çocuk menüsü ve masaya oturur oturmaz getirilen boya kalemleriyle küçükleri de tavlamayı başarıyor.


Mehmet Gürs, bir zamanlar NTV'de yaptığı yemek programı ve kitabıyla bence Türkiye'nin Jamie Oliver'ı. Ama onu David Beckham'a benzetenler de çok:)

29 Aralık 2009 Salı

Mürdüm

Yeni yılı kırmızı-yeşil-altın tonlarıyla karşılamak şart değil. Mürdüm gibi aykırı bir renk de çok şık durabilir.













fotoğraflar: Camille Souloyrol, Polly Wreford, Pale&Interesting, Cox&Cox

28 Aralık 2009 Pazartesi

Şömine keyfi

Soğuk bir kış akşamı, çıtır çıtır yanan şöminenin başında yapılan keyfe doyum olur mu?


















fotoğraflar: Living etc, Jeff Mc Namara, Tim Young, Mark Scott, Cox&Cox

25 Aralık 2009 Cuma

Geri sayım

Geri sayım başladı, evlerimiz de süslerini takındı, bizimle birlikte bekliyorlar...
























fotoğraflar: Lving etc.

24 Aralık 2009 Perşembe

Bir İtalyan klasiği: Da Mario


Geçenlerde çok sevdiğimiz arkadaşlarımızla epeydir gitmeyi ihmal ettiğimiz Da Mario’da keyifli bir akşam yemeği yedik. Yıllar önce gider ve çok da memnun kalırdık Da Mario’dan. Sonra nedense restoran trajemizin dışında kaldı. Her geçen gün “karşı”ya geçmeye daha çok üşenir, Anadolu yakasının en iddialısı bile “kafe” havasını üzerinden atamayan restoranlarıyla yetinir olduk. Karşıya geçtiğimizde ise ona sıra gelmedi bir türlü. Ama geçen geceki yemek, klasiklerden vazgeçmemek gerektiği gerçeğini bir kez daha hatırlattı bize. Artık sohbetin keyfi mi, ambiyansın hoşluğu mu, yoksa yediklerimizin lezzeti miydi sebep bilmem, eve döndüğümüzde bay H ile ortak fikrimiz, trafiği bir şekilde alt edip Avrupa Yakası’na daha sık geçmemiz gerektiğiydi.

NOT: İstanbul'un en eski İtalyan restoranlarından olan Da Mario, Financial Times'ın Türkiye özel ekinde "İstanbul'un En İyi Restoranı" seçilmiş.

Adres: Dilhayat sok. No: 7, Etiler, İstanbul.
Tel: (0212) 265 15 86

22 Aralık 2009 Salı

Kara tahta

Mutfakta, antrede, banyoda... Ev içi haberleşmenin, not almanın, liste yapmanın pratik ve hoş bir yolu. Piyasada satılan kara tahta boyalarıyla uygulamak da mümkün.














fotoğraflar: Small Places, Belle Maison, Cox&Cox, James Marrel

21 Aralık 2009 Pazartesi

Renkli duvarlar

Şimdiki duvar kağıtları 80'li yıllarda moda olan atalarından çok farklı; renk renk, desen desen...












fotoğraflar: Polly Wreford, Joanna Henderson

18 Aralık 2009 Cuma

Altın

Yeni yıl ruhuna en çok yakışan renklerden biri...














fotoğraflar: Polly Wreford, Chris Everard